A szűz horoszkóp jellemzői

Szinte sosem tudhatjuk, hogy mit tartogat számunkra a holnap, ám megpróbálhatunk felkészülni. A napi horoszkóp segít átlátni a történéseket és azok miértjét.

Szűz horoszkóp Augusztus 22-től Szeptember 22-ig tart és a Nap állatövének hatodik jegyén halad át. Tulajdonképpen a nyár utolsó fázisának is nevezhetjük, vagyis a nyár végének. A Szűz csillagjegyet egy fiatal lány szimbolizálja. A Szűz jellege a szüzesség. A hiedelem szerint a ekkora a föld mindent megtermelt, kifárad és meddő, terméketlen ám az eljövendő vegetációs ciklusban a most szűz és terméketlen Föld megtermékenyül magától. A régmúltban mikor még az állatöv csak tíz jegyből állt, akkor a Skorpiót és a Szűz jegyét összevonva mindkettőt a halállal hozták kapcsolatba. A Szűz, mint őszi csillagjegy egy örök körforgás és a halhatatlanság szimbóluma. A jegy uralkodó bolygója a Merkúr. Jellemző ezekre a csillagjegyekre, hogy kiváló értelmi képességgel rendelkeznek ám ettől eltekintve nincs magabiztossága, illetve nyugtalan és aggodalmaskodó.

Szűz horoszkóp

Szűz horoszkóp

A Szűz elemző hajlamú, aki felmérve az összes megoldást, mindig megtalálja a legcélszerűbbet. Az egyik legfontosabb számára, hogy hasznát vegyék és valami jót tudjon tenni másokkal. Mivel alapjában nagyon gazdaságos, többnyire arra törekszik, hogy bebizonyítja, hogy mennyire nélkülözhetetlen és hatékony is egyben. Ám rosszabb esetben lehet színlelő és opportunista, de ez viszonylag ritkán fordul elő. A Szűz csillagjegynél jellemző, hogy hiányzik belőlük a kezdeményezőkészség és a spontaneitás. Sokszor fél az ismeretlentől és legtöbbször nem bízik az életben.  Az érzelmeit mindig jól palástolja, előrelátó és meggondolt ember, ám pont ezrét mindent maga akar megoldani. További információkért kattintson a weboldalunkra, ahol mindig naprakész információkkal várjuk.