A szomszédos Szlovénia látnivalói

Sokszor esünk olyan hibákba, hogy mindig a legtávolabbi pontok után vágyódunk, melyek szebbnél szebb képeket mutatnak, de elég csak itt a szomszédos országokban szétnéznünk, és olyan csodás környezetbe csöppenhetünk, melyre nem is számítottunk.

Nem kell repülőre ülni, nem kell hosszas szervezés, elegendő csak autóba ülnünk és máris eltölthetünk egy szép napot vagy hétvégét, a minket körbe vevő szebbnél szebb helyeken. A szomszédos Szlovénia is egy pont ilyen meglepetésekkel teli ország. Csomó látni valóval várja látogatóit, melyek egy része a városokhoz köthető, a másik fele a tengerparthoz és a harmadik része pedig a hegyekhez, barlangokhoz. Most bemutatunk pár igazán csodás helyet Szlovéniába. Kezdjük is rögtön a Szlovén tengerpart legszebb városával Pirannal. Egy kis félszigeten terül el Piran óvárosa, amely még mai is a Velencei Köztársaság idejében kialakult külsejét őrzi. Minden évszakban kiváló kiránduló hely, de talán nyáron a legideálisabb, mivel nagyon szép strandokkal rendelkezik.

Piran - Szlovénia

Piran – Szlovénia

A másik, talán leghíresebb látnivaló Szlovéniában Bled, és a Bled tó. Különlegessége talán abban rejlik, hogy a hatalmas hegyekkel körülvevő tó közepén található egy kis szigetecske, és rajta egy kis templommal. Tavasszal és a nyáron a legszebb a táj kirándulás szempontjából. A kaland vágyok, kis csónakot is bérelhetnék, és azzal járhatják körbe a tó környékét. Szlovénia fővárosa Ljubljana egy igazi romantikus város. A folyópartján találhatjuk, közel 300.000 lakossal rendelkezik, ezért éppen nem mondhatnánk metropolisnak, de talán pont ebben rejlik a szépsége. Ljubljana óvárosát mindenképp érdeme egyszer felvenni a megnézendő listára. A hegyvidékre látogatva mindenképp nézzük meg a Júliai Alpokat és a Postojnai cseppkőbarlangot.