A sziámi macska tulajdonságai, mire figyeljünk vele kapcsolatban

A sziámi egy igen kedves cica, aki persze mindenkit elbűvöl a szép kék szemével, valamint a barna, úgynevezett maszkos rajzolatával. De milyen is valójában? Tényleg ilyen kedves mindig? Honnan ered Fontos megjegyezni, hogy tulajdonságai teljesen eltérnek a többi macskáétól.

Erősen vonzódik az emberhez, már-már levakarhatatlan. Mindig igényli az odafigyelést, a játékot, hogy foglalkozzon vele valaki, ezért nehezen viseli az egyedüllétet. Ezért csak olyan embernek ajánlatos, aki tudja teljesíteni ezeket, és nem zavaró, ha egész nap követi a macska.

Rendkívül értelmes, hamar megtanulja az új dolgokat. Alaptulajdonságai közé tartozik, hogy hihetetlenül játékos, és néha elég vadul játszik. Pár hónapos korában rohangál össze-vissza a lakásban, de ez ne legyen zavaró, hiszen az energiáját le kell vezetnie. Nagyon kiváncsi természetű, minden eldugott lukba bekandikál, minden új dolog nagyon érdekli. A figyelme is lankadatlan. Szeret tanulni, ezért ajánlatos mindig valami új dolgot bemutatni neki.

Sziámi macska

Sziámi macska

Minden sziámi cica fehéren születik, szépek akkor. Az eredeti színűket lassan kapják meg, körülbelül 3 év alatt. Az arcuk sötétebb lesz, valamelyiknek egész sötét. Persze melegebb környezetben világosabb marad a színűk, ez érdekesség.

Nagyon törekszik arra, hogy elnyerje mindig a gazdi figyelmét. Meg lehet tanítani a nem-hez is, csak okosan. Könnyen tanul utánzással, például mutassuk meg neki hol vannak a játékai, vagy hol van a kaparófa.

Nagyon kedves, hűséges a sziámi cica. Ha szeretetben van felnevelve, akkor felnőtt korában kedves, szófogadó lesz. Ezért nagyon fontos az első három hónap, főleg ebben az időben kell foglalkozni, játszani vele, semmiképpen se hagyjuk elvadulni, különben felnőtt korára igen vad lesz, akit nem is lehet fegyelmezni sem.