A só felhasználása

Bizonyára ön is tudja, hogy az olyan konyhai alapanyagokat, mint a kávézacc, szódabikarbóna különböző módon fel lehet használni. A só olyan alapanyag, amely minden háztartásban megtalálható, de csak kevesen tudják, hogy nem csak az étel ízesítése során lehet felhasználni. Összegyűjtöttük azokat a házi praktikákat, amelyekhez sóra lesz szüksége.

Ha bosszantja, hogy a gyertya viasza lecsorog, lecsepeg, akkor nincs más dolga, mint a gyertyát pár órán keresztül sós oldatba áztatja. A gyertya megszáradása után úgy gyújthatja meg azt, hogy nem lesz viasz csorgás. Nehéz megtalálni azt a készítményt, amely alkalmas a cipő szagtalanítására. Hihetetlenül hangzik, de mégis igaz, hogy a cipőben keletkező kellemetlen lábszagot a só képes megszüntetni. Önnek csupán az a dolga, hogy egy vászonzacskóba sót tesz, majd ezt a cipőbe helyezi pár órára. Rengeteg ember mindennapjait nehezítik meg a hangyák, hiszen nehéz megszabadulni ezektől a kis állatkáktól. A só ebben a problémában is segítséget nyújt, egy szórófejes üvegbe készítsen sós oldatot, majd a folyadékot fújja azokra a helyekre, ahol a hangyák megjelennek.

Só

A fürdőszoba fontos kelléke a zuhanyfüggöny, azonban ennek az eszköznek a hátránya, hogy rövid idő alatt megjelennek rajta a penész foltok. Ha szeretné elkerülni ezt a kellemetlen jelenséget, akkor a zuhanyfüggönyt felszerelés előtt áztassa sós-vizes oldatba. A vasalón többszöri használat után foltok jelenhetnek meg, melyek éltüntetése komoly feladat. A sónak köszönhetően ez a probléma is megoldható, zsírpapira tegyen sót, majd a vasalóval menjen át párszor rajta.  Ha olcsón szeretne beszerezni illatos légfrissítőt, akkor nagy szemű sóra és illóolajra lesz szüksége. A sót helyezze el egy tálba, és csepegtessen rá 20-30 csepp illóolajat.