A rosszul alvás okai

A rosszul alvásnak számos oka lehet, legtöbb esetben csupán az a probléma, hogy túl meleg van a hálószobában, vagy éppen nem jó minőségű a párna. Kevesen tudják, hogy ahhoz, hogy az éjszakai alvás nyugodt és pihentető legyen, szem előtt kell tartani, hogy a nap folyamán mit teszünk.

Érdemes mihamarabb leszokni a szundi gomb nyomogatásáról a reggeli ébredés során, mivel ezzel a művelettel a szervezet összezavarodik, és tévedés azt hinni, hogy általa pihentebbek lehetünk. Ajánlott mindennap ugyanabban az időpontban felkelni, mert így a test meg tudja szokni az alvás, valamint az ébrenlét ütemét. A szakemberek szerint ébredés után az első teendő egy adag, fehérje tartalmú étel elfogyasztása kellene legyen, és csak ezután következhetne az ízletes kávé. Annak érdekébe, hogy az éjszakai alvás pihentető legyen, válasszon olyan ebédet, amely kevés szénhidrátot tartalmaz. A délutáni alvásról érdemes megjegyezni, hogy nem lehet több, mint 20 perc. A nassolás nagyban befolyásolja az éjszakai alvás minőségét, ezért inkább fogyasszon a délután folyamán friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Rosszul alvás

Rosszul alvás

Talán a legfontosabb, hogy minden este ugyanabban az időben feküdjön le, és alvás előtt semmiképp se fogyasszon telített zsírokat tartalmazó ételeket, mivel ezek a táplálékok felborítják a szervezetben az alvás és ébrenlét szakaszait. A test és az elme számára egyaránt fontos, az alvásra való felkészülés, ezért lefekvés előtt szánjon pár percet meditációra. Egyes személyeknek az alvásuk jobb minőségű, ha vastag takaróval alszanak, mivel általa sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat. A szakemberek megállapították, hogy egészségesebb a bal oldalon való alvás, mivel ez a pozíció pozitív hatást gyakorol a szívre, hátra, valamint az emberi emésztésre is.