A nap melyik szakában milyen tea fogyasztása az ajánlott?

Sokak számára meglepő információ lehet miszerint a világon az egyik legtöbbet fogyasztott ital nem más, mint a tea. Főként ilyenkor az őszi és téli időszakban még jobban fellendül az emberek körében ennek a különleges és egészséges italnak a fogyasztása.

Amennyiben tudatosan szeretnénk fogyasztani a teát, akkor érdemes figyelembe venni azt, hogy milyen hatóanyagokat tartalmaz és hogy nap minden szakához másmilyen tea illik. Ez pedig az alapján határozható meg, hogy a nap minden szakában, másra van szüksége a szervezetünkre. Ráadásul ez mellett a teát célzottan is fogyaszthatjuk, mint pl. gyomorpanaszokra, vagy a bőrünk szépségének megőrzése érdekében. Most megmutatjuk, hogy milyen sorrendben érdemes fogyasztani a különféle teákat. Reggelente ajánlott a fekete vagy a zöld teával kezdeni a napot a feltöltődés érdekében. Hiszen ezekben az teák nagy mennyiségben tartalmaznak koffeint, illetve L-theanin nevű vegyület is, amely nem csak az éber de a nyugodt állapotot is elősegíti. A délutáni időszakban főként a zöld tea fogyasztása ajánlott, melyben megtalálható ginko biloba.

Tea

Tea

Amennyiben ilyen teákat fogyasztunk, akkor fokozhatjuk a teljesítményünket és élesíti a memóriánkat, illetve agyserkentő tulajdonsággal is rendelkezik. A sportolók számára ajánlott a fekete tea fogyasztása, amely regeneráló hatással is rendelkezik. Mivel egy csésze fekete tea akár 88 milligramm káliumot is tartalmazhat, amely hozzájárulhat az izmok regenerálódásához. Esti órákban szintén a zöld tea, vagy a levendula, kamilla illetve a matcha tea fogyasztása az ajánlott. Ugyanis ezek a teák lazító hatással rendelkeznek. A kamilla és a levendula kisimítják az idegeket és kifejezetten nyugtató hatással bírnak. A zöldtea és a matcha tea szintén elősegíti a kikapcsolódást.