A mikró még a házimunkában is segíthet!

A mikrót mindennap használjuk, de általában csak ételt vagy italt melegítünk benne. Pedig okos kis konyhai eszköz ez, ami számos más dologra is kiválóan alkalmas. Lássuk, hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet!

A mikrohullám nagyszerű fertőtlenítő. Ezt a hatását számos konyhai eszköz esetében kamatoztathatjuk. A baktériumokkal teli mosogatórongyot tegyük egy ecettel teli kis tálba, majd melegítsük a mikróban 1 percig. A magas hő hatására a kórokozók és a kellemetlen szagok egyszerre tűnnek el.

Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy egy vágódeszka, amin a nyers húst daraboljuk, egy mosogatószeres elmosástól valóban tiszta lesz? A mikró ereje itt sem hagy cserben minket! Először dörzsöljük át citrommal vagy citromlével, majd tegyük 1 percre a mikróba.

Mikró

Mikró

A megkeményedett cukor sok bosszúságot tud okozni, amikor a tartóból egy darabban beleömlik a kávéba vagy lehetetlen belőle kimérni a sütéshez szükséges mennyiséget. Csepegtessünk rá egy kevés vizet és tegyük néhány másodpercre a mikróba. Ezzel a módszerrel a kővé dermedt mézet is újra folyékonnyá tehetjük, ehhez 20 másodperc elég.

Akik házilag készítik a kenyeret, tudják, hogy a legtöbb időt az élesztő megkelése veszi el. Ez legalább egy órán át tart, de a mikró segítségével lerövidíthetjük 15 percre. Fedjük le a tésztát egy műanyag fedéllel és mielőtt az edényt a mikróba helyeznénk, tegyünk mögé egy pohár vizet. A legalacsonyabb fokozaton 3 percig melegítsük, majd tartsunk ugyanennyi szünetet és ismételjük meg.