A méregtelenítés ajánlott már tinikorban is!

Egyre többet lehet hallani a méregtelenítésről és annak fontosságáról. Ez nem csak a felnőttek számára ajánlott, hanem a tinédzsereknek is. Sajnos egyre gyakoribbak a gyermekkori krónikus betegségek úgy, mint például a cukorbetegség, a magas vérnyomás és más szív, illetve érrendszeri betegségek. Mindennek a legfőbb oka a helytelen életmód, a mozgáshiány és főként az étrend. Pontosan ezen okok miatt ajánlott már fiatal korban is a méregtelenítés.

A finomított szénhidrátok, magas kalória és alacsony tápanyagtartalom, valamint a cukros, magas koffein tartalmú, ízesítőkkel teli üdítők használata anyagcserezavarokat és szöveti degenerációt indíthat el a tinédzserekben. Az ilyen jellegű étrend savasító hatással rendelkezik, ami pedig a test ásványi anyagkészletének gyorsabb felhasználásához vezet. Mindezek alapján kijelenthető, hogy a böjt, avagy a belek megtisztítása, illetve a rövidebb vagy hosszabb lúgosító kúra pozitív és azonnali már serdülőkorban is szükségessé válik.

Méregtelenítés

Méregtelenítés

Persze felvetődik a kérdés, hogy milyen méregtelenítő kúra is ajánlott a tiniknek? Legtöbben féltik gyermekeiket a méregtelenítéstől, hiszen szükségük van a megfelelő iskolai teljesítményhez a megfelelő tápanyagellátásra is. Ezért nem is egy hetes kúra javasolt számukra. Egy-egy gyümölcs- vagy zöldségnap bevezetése viszont igen is ajánlott! Később ezt már követheti akár egy egyhetes könnyített étkezést tartalmazó diéta is, mégpedig sok-sok rosttal és zöldséggel.

Mindazonáltal érdemes szem előtt tartani, hogy a hétköznapi étkezés során is olyan étkezés ajánlott, mely során minden falat tartalmaz zöldséget is. A zöldségek közül a brokkoli és a spenót a legjobb méregtelenítő. A tejtermékeket a méregtelenítés időszakában inkább hanyagolja a gyermek, sőt nassolásként is csak gyümölcsöket, magvakat lehet fogyasztani!