A menta jótékony hatásai

A mentalevélnek nem csak az illata, az íze is kellemes. Érdemes közelebbről is megismerkednünk a mentával, hiszen nem csak szörpök ízesítésére, és teának megfőzve fogyasztható.

Ezek a legismertebb felhasználási módjai, de számos módon alkalmazhatjuk még és nagyon jótékonyan hat a szervezetünkre. Abban az esetben, ha bármiféle parazita vagy bélféreg telepszik meg a szervezetünkben, akkor könnyen segíthetünk azzal, hogy elrágcsálunk pár mentalevelet. Egy igazán kiváló természetes gyógymód az élősködők ellen. Ám nem csak a szervezetünkben, de az otthonunkból is távol tartja a rágcsálókat. Különös képen ajánlott azok számára a menta tea, akik emésztési panaszokkal küzdenek. Puffadás és epehólyag, vagy epevezeték gyulladásos megbetegedésének kezelésére is alkalmazható. Lefekvés előtt ajánlott egy csésze tea elfogyasztása, ugyanis enyhíti az izomgörcsöket és megkönnyíti az emésztést.

Menta

Menta

A korpáshajra is kiváló alkalmazható, ugyan úgy, mint a ritka haj esetén. Külsőleg használt borsmenta jó hatással van a hajhagymákra és ez által serkenti a növekedésüket. Egy borsmentás fürdő kiválóan felfrissíti a szervezetünket, olyan esetekben, ha már azt érezzük, hogy teljesen elfáradtunk. Elegendő csak pár csepp illóolaj a fürdővizünkben és teljesen ellazít és felfrissít bennünket. Nyári estéken kiválóan alkalmazhatjuk még a szúnyogok távoltartására is. Elég csak annyit tennünk, hogy bespricceljük magunkat mentás vízzel, de magával a mentalevéllel közvetlenül is bedörzsölhetjük a testünket. Garantáltan távol tartja a vérszívókat. Továbbá felfrissíthetjük a memóriánkat is, elegendő egy tálkában pár mentalevelet leforráznunk és ezt belélegeznünk. Nem csak a memóriánkat, de a szoba levegőjét is felfrissíti. Napi 3-4 csésze mentatea fogyasztása ajánlott.