A mai névnap megtekinthető a mai-nevnap.hu weboldalon

A névnapok ünneplése teljesen megváltozik szökő évente, és ilyenkor ahhoz, hogy jól működjön a rendszer, beiktatnak egy szökőnapot, ami a február 24-e szokott lenni, és ilyenkor egy névnapot sem ünneplünk, hanem helyette 25-én ünnepeljük meg a 24-ei névnapot, 26-án pedig a 25-eit és ez így folytatódik egészen márciusig, amikor is visszaáll minden a régi kerékvágásba.

A mai névnap teljes egészében megtekinthető a mai-nevnap.hu weboldalon, ahol arra is lehetősége van, hogy átböngéssze a teljes névnaptárt, így könnyebben megtalálja majd saját névnapját is. Ma például Vanda és Paula névnap van, az előbbi egy lengyel név, az utóbbi pedig a latin nyelvből ered. A Vanda név azt jelenti: vend nő, a Paula jelentése pedig kicsi, kis termetű. Weboldalunkon használhatja a név keresőt is, amiben csak meg kell adnia nekünk a nevet és megtudhatja, hogy az év melyik napján ünnepeljük a névnapját. Külföldön is ünneplik a névnapokat néhány kultúrában, de mindenképpen érdemes utánanézni annak, hogy hol ünneplik ezeket, nehogy felköszöntsön egy olyan ismerőst vagy rokont, aki még sosem hallott a névnapokról, mert az adott országban nem ünneplik azokat.

Névnap

Névnap

Szökő évente megváltozik a névnapok ünneplése, hiszen ilyenkor be kell iktatni egy szökőnapot február 24-én, és ezen a napon egyetlen névnapot sem ünneplünk, hanem inkább 25-én ünnepeljük meg a 24-ei névnapot, 26-án pedig a 25-eit és így tovább egészen márciusig, amíg helyreáll a rend. Amennyiben még ennél is többet szeretne megtudni a névnapokról nem árthat fellátogatni weboldalunkat a mai-nevnap.hu-t, hiszen itt minden szükséges információt és részletet megtudhat a témával kapcsolatban. Ha érdeklik a névnapok, akkor garantáltan hasznosnak fogja majd találni weboldalunkat. Ha többet tudna meg a névnapokról keresse fel a mai-nevnap.hu weboldalt.