A legszebb telelési úti célok Svájcban!

Amden, Szent Gallen: Amden egy festői szépségű település a magas svájci Alpok lábánál. Szent Gallen, az Észak-Svájc területén húzódó hegység, mely legmagasabb pontja 3000 méter. Északi részén található a kristálytiszta vizű Boden-tó, keletre pedig a Rajna folyik. Szent Gallen igazi síparadicsomoknak ad helyet, mint például Amden, Appenzell, Degersheim, Flumserberg, Gommiswald, Hemberg-Bachli, Krummenau-Wolzenalp, Pizol-Heidiland, Toggenburg és társaik. Amden, a leghíresebb, 25 kilométer hosszú sípályával rendelkezik, ami hat hegyi vasúthoz is kapcsolódik.

Solothurn: Solothurn városa Svájc legszebb barokk városaként van nyilvántartva. Az impozáns épületek különböző korszakok remekművei. A 12. század első felében épült toronyórától kezdve az 1773-ban épült Szent Ursus barokk klasszicista katedrálisig bizony minden kor itt hagyta védjegyeit. Az Óváros érdekessége, hogy olyan történelmi épületekkel van tele, amelyek többsége a 11-es számhoz kapcsolódik. Solothurnban a középkor óta ezt a számot meg is ünnepelték.

Svájc

Svájc

Einsiedeln: Egy, a legfontosabb Szűz Máriának szentelt zarándokhelyről van szó, ami Svájcban található. Az Eisendeln nagy völgy Közép-Svájc szívében található. A régiót hegyi lápok és tavak tarkítják, sőt itt található Svájc legtekintélyesebb víztárolója is. A településtől alig pár kilométerre pedig egy síparadicsom, a Hoch Ybrig. Einsiedeln központjában várja a látogatókat a 18. században épült barokk kolostor, ami a zarándokok fő úti célja. Manapság megannyi igényes panzió várja a látogatókat és zarándokokat egyaránt.

Fribourg: A svájci fennsíkon húzódik Fribourg városa, ami fontos gazdasági, közigazgatási és kulturális központja Svájcnak, és ami egy sziklás hegy alatt fekszik, a Sarine folyó völgyében. A várost még 1157-ben alapította IV. Berthold Zaehringen herceg. Az óváros számos történelmi látnivalóval várja a vendégeket, így legjobb gyalog felfedezni.