A legszebb pécsi szállások

Magyarország ötödik és a Dunántúl legnagyobb városa Pécs. A Mecsek-hegység lábánál fekvő város minden évben sok ezer turistát vonz. Mivel a város közel fekszik a mediterrán térségekhez, ezért az időjárása a többi magyar városnál jóval enyhébb.

Rengeteg a látnivaló a városban, a sok szép épület, az érdekes múzeumok, az állatkert igen vonzóvá teszik a várost. A legnépszerűbb látványosságai a TV torony, mely Magyarország legmagasabb épülete, az Állatkert és a középkori városfallal védett belváros. Pécsett rengeteg szállás várja az idelátogató embereket. Az egyik legszebb pécsi szállás, a mindössze pár éve épült Hotel Árkádia Pécs, mely közvetlenül a pécsi dzsámi mögött helyezkedik el. Pécs főutcájában, a Király utcában helyezkedik el a Hotel Palatinus, mely egy impozáns, 1915-ben épült pécsi szálloda.

Pécs szállások

Pécs szállások

Érdemes körbenézni szállások tekintetében a Mecsek erővel borított részén is, itt található a csodás Hotel Kikelet. A város lakótelepi részén is találunk elegáns szállodát, amely a Hotel Laterum névre hallgat. Természetesen ezeken a szállodákon kívül még kisebb panziók és motelek is a turisták rendelkezésére állnak. Lehetőség van megszállni Magyarország legnagyobb vidéki egyetemének számító Pécsi Tudományegyetem kollégiumaiban is. Emellett több magánszállás, valamint a vékonyabb pénztárcával rendelkezők számára egy belvárosi, Király utcában elhelyezkedő magán hostel is a látogatók rendelkezésére áll.