A légkondicionáló készülékek funkciói

Folyton változó világunkban mi is kénytelenek vagyunk változni és változtatni. Változik a prioritási sorrendünk is. Egyre fontosabb, hogy kényelmesen érezzük magunkat otthonunkban, és ezért hajlandóak vagyunk egyre több pénzt is áldozni rá.

Néhány évvel ezelőtt még nagyon ritka látvány volt a légkondicionáló berendezés a magánházakban. Persze szállodákban, iskolákban munkahelyeken, irodaházakban és egyéb közintézményekben már akkor is előszeretettel alkalmazták, sőt néhol munkahelyen kötelező is volt a használata a kellemes friss levegő biztosítása miatt, ma már azonban egyre több lakásban, családi házban tűnnek fel a légkondicionáló készülékek. Ennek az is lehet az egyik oka, hogy a technológia fejlődésével ezek a berendezések is egyre fejlődtek és új funkciókkal látták el őket.

Klíma

Klíma

Míg néhány évvel ezelőtt egy légkondicionáló egyetlen feladata az volt, hogy kicserélje a benti elhasználódott levegőt a kinti friss levegőre, miközben lehűti azt, addig mára jóval több feladatot is képes ellátni. A hűtési folyamatok megfordításával lehet például fűtésre is alkalmazni a légkondicionáló készülékeket. Így nem csak nyáron használhatjuk őket, hanem télen is. Ezekkel a berendezésekkel már néhány perc alatt kellemes meleg hőmérsékletet lehet teremteni a lakásban. A modern technológiát alkalmazó klímaberendezéseket egy speciális szűrővel is ellátják, amelyek képesek kiszűrni és elpusztítani a lakás levegőjében jelenlevő és az egészségre káros mikroorganizmusokat. Így a hűtés és fűtés mellett a légkondicionáló egészségmegőrző funkcióval is rendelkezik.