A legjobb sportok fogyáshoz

Amikor megszületik a nagy elhatározás, hogy fogyókúrába kezdünk, rögtön adódik a kérdés is, hogy ehhez milyen sport a leghatásosabb. Erre keressük a választ.

– Kocogás – Ideális választás a fogyni vágyóknak. Akinek nincsenek szív- és érrendszeri, esetleg ízületi problémái, az nyugodtan kocoghat. A kocogás kevésbé emeli a pulzusszámot, mint az intenzív futás, de sokkal több energiát igényel, mint a gyaloglás.

– Step aerobic – Kitűnő választás a fogyáshoz, az edzés során a pulzusszám egyenletes marad.

– Úszás – Ízületkímélő, viszonylag magas a kalóriaigénye, az úszásnem gyakorlatilag mindegy.

– Kerékpározás – A kerékpározás kevesebb izmot dolgoztat meg, mint a futás, ennek ellenére ez is hatásos edzés a fogyáshoz. Maximum hetente négyszer egy-egy órát kerékpározz!

– Spinning – Az elnevezés a zenés, edzőtermi kerékpáros aerobic edzést jelenti, amely segítheti a fogyást és erősíti a hátat is.

Görkorcsolya

Görkorcsolya

– Görkorcsolya – Javítja a koordinációs képességet és a kondíciót. A görkorcsolya veszélyes sport! Csak biztonságos helyen görkorcsolyázz, ne csinálj közben olyan más tevékenységet, ami elterelheti a figyelmedet: ne hallgass közben zenét, ne használj fejhallgatót! Mindenképpen tegyél fel bukósisakot és védőfelszerelést!

– Gyaloglás – Ez leginkább a valóban túlsúlyos embereknek ajánlott, mintegy  bevezetőként a későbbi, intenzívebb sportokhoz. Miután leadtál néhány kilót és javult az állóképességed, akkor emelheted fokozatosan a tempót.

– Nordic walking – Akik nem tudnak, vagy nem szeretnek futni, jó lehetőség lehet ez a sport. A zsírégetés fél óra edzés után indul meg. Az egyszerű gyaloglásnál gyorsabb tempót lehet felvenni.

Mindenki próbálja ki azt a sportot, ami szimpatikus neki, és eldöntheti, hogy az hatásos számára vagy másikat választ.