A legjobb kirándulások Reykjavíkból

Reykjavík Izland fővárosa és a legtöbb nemzetközi turista csomópontja. Ha Izlandra látogat, szinte biztosan elrepül Reykjavíkba. A város tele van hihetetlen látnivalókkal, köztük színes épületekkel, a Tjörnin nevű festői tóval és az Izland Nemzeti Galéria lenyűgöző művészeti gyűjteményével.

Ahhoz, hogy valóban megtapasztalja azt, amit Izland kínál, érdemes néhány napig kirándulni Reykjavíkból. Kevesebb, mint egy órára található keletre Reykjavík városától a Kerid-kráter. Ezt a vulkáni krátert merész, világoskék víz töltötte be, és valóban kiemelkedik a tájon. 20 perc alatt elsétálhat a kráter teljes peremén, ez gyors, de felejthetetlen megálló. Ha kalandosnak érzi magát, akkor sétálhat akár lefelé is a peremtől közvetlenül a kráterbe, és felülhet a tó szélére. Télen a kráter-tó befagyott vizein is gyakran sétálnak, de ez nem ajánlott, mert veszélyes lehet.

Reykjavik

Reykjavik

A Viktől északra található Skógafoss Izland egyik leghíresebb és legszebb vízesése. A Skógafoss Skóga faluban található, megdöbbentő 180 méter magas. Ha még egy túrára készül, akkor elindulhat a Skóga folyó völgyén vezető utak mentén, amíg el nem éri a Skógafossot, és az út mentén újabb tucat kisebb vízesést fog látni. Lehetőség van egy rövid útvonalra is, ha megnézné a vízesések tetejét, ez pedig hihetetlen kilátást nyújt a Skógafoss méretére. A Black Beach néven is ismert Reynisfjara partján fekete kavicsok és homok látható. Itt találhat olyan fekete bazalt kőoszlopokat is, amelyek igazán drámai módon kiemelkednek. Sokan jönnek a Reynisfjara tengerpartra fényképezni és megcsodálni a tájat, de érdemes megjegyezni, hogy a terület fantasztikus a madarak megfigyelésére is. Két órás autóútra délre a part mentén elmehet Vik kisvárosába. Vik ismert a Mýrdalsjökull nevű hatalmas gleccserről, de még nagyobb oka a látogatásnak a Reynisfjara tengerpart felfedezésének lehetősége.