A legfontosabb dolgok, melyek kötelezőek kellene, hogy legyenek a házi patikában

Ön mennyire felkészült egy váratlan sérülésre, balesetre vagy éppen egy hőemelkedésre? Számos, olyan alkalom van, amikor jó ha otthon megtalálhatóak az alapvető gyógyszerek, melyeket mi most fel is sorolunk Önnek.

A legtöbb házi patika egy csomó mindent tartalmazz, ám a legtöbb terméknek szavatossága már régen lejárt, így nem vehetjük hasznát. Most gondolja csak végig az, hogy otthon található gyógyszerek és kellékek által milyen vészhelyzetet tudna megfelelően ellátni? Rögtön legelső és talán az egyik legfontosabb, ilyen kellék a fertőzések elkerülése érdekében az egyszerű szappan. Mindig a kézmosás a legfontosabb a fertőzések megállításához, illetve egy horzsolás, vagy egy vágás esetén is a legjobb, ha tiszta vízzel lemossuk, így eltávolíthatjuk a szennyeződéseket. Az egyszerű ragtapasz is egy, olyan kellék, amely kötelezőnek bizonyul, hiszen legtöbb esetben az egyszerű ragtapasszal sok mindent meg tudunk oldani.

Házi patika

Házi patika

Az a legjobb, ha több méretben is tartunk otthon ragtapaszt így kisebb és nagyobb sérülések esetén is alkalmazni tudjuk. A komolyabb sérülések esetén szükségünk lehet steril gézre, illetve ragasztószalagra. A házi patika következő elengedhetetlen tartozéka a rugalmas kötszer, melyre legtöbb esetben bokaficam, sérült ízületek rögzítésénél lehet szükségünk, így legjobb ha ebből is tatunk otthon 1-2 csomaggal. Amikor, ilyen sérüléssel nézzünk szemben, akkor nagyon fontos, hogy jól helyezzük fel, amely annyit jelent, hogy nem szabad, hogy túl szoros legyen, de az se jó, hogy túl lazán helyezzük fel. A láz igen sok betegség kísérő tünete lehet, így nem árt, ha rendelkezünk egy megbízható hőmérővel, illetve kicsik és nagyon számára is alkalmazható lázcsillapítóval.