A környezettudatosság és felelősség

Sokan vitatják a környezettudatosság kérdéskörét, méghozzá igen sok szempontból, mi sem tudjuk pontosan hogyan álljunk hozzá, vajon kinek a felelőssége a környezetünk minél inkább történő elpusztítása, a nyersanyagkészletek mohó, gyors felhasználása, a vízkészletek megcsapolása és értelmetelen felhasználása.

Talán a mi, egyéni felelősségünk, talán a kormányzatok, egyes népcsoportok, a gazdaság, az ipar, a vezető rétegé?

Környezettudatosság

Környezettudatosság

Nem tudjuk, egy biztos, valahogy mindenki részesül mindenki által elkövetett olyan cselekmények hasznából, melyeket így, vagy úgy, de környezetkárosító tevékenységek közepette jöttek létre. Így közvetve, vagy közvetlenül, de mindannyiunknak van felelőssége. Természetesen a felelősségünknek is vannak különböző mértékei, mi egyéni emberek csupán annyi tehetünk, hogy környezettudatosan éljük és alakítjuk életünket, ami még fontosabb, hogy így neveljük gyermekeinket is, így építjük a házunkat, napelemet, napkollektor használatával csökkentjük az környezetkárosító életmódunkat.

Így mindannyian tehetünk valamicskét, formáljuk a jövőt, alakítjuk a jelent, de egy a lényeg mind-mind a fenntarthatóság jegyében!