A kókuszolaj és a citrom megszünteti az ősz hajszálakat

Léteznek pigmentsejtek egyes szőrtüszők alatt, amelyek felelősek a haj színéért, és ahogy öregszünk ezek a pigmentek elhalnak vagy kevésbé hatékonyak lesznek. A kókuszolaj és a citrom viszont véget vethet az őszülő hajszálaknak, ráadásul táplálja a fejbőrt és megvédi a hajhagymákat is. Tehát ha az ön pigment sejtjei egészségesek, az azt jelenti, hogy természetes hajszínét még sokáig megőrizheti.

Ha önnek őszülő haja van, és vissza szeretné kapni eredeti hajszínét, akkor próbálja ki ezt a házi-készítésű anyagot, amely a leghatékonyabb az összes közül. Az erős vegyszerek, amelyek a hajfestékekben vannak simává, szárazzá és sérültté teszik a hajat, ezért nem érdemes hajfestékkel próbálkozni. Az a jó ebben a házi-készítésű „gyógyszerben” hogy mindössze két hozzávaló szükséges hozzá: kókuszolaj, illetve citromlé. A kókuszolaj egy rendkívül egészséges hozzávaló, amely előnyös lehet a haj és a bőr számára is. Erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és tele van laurinsavval, valamint közepes láncú zsírsavakkal, amelyek erősítik a hajat és visszahozzák a természetes színét is.

Őszülő haj

Őszülő haj

A hozzávalók tehát a kókuszolaj és 3 teáskanál citromlé. Csak annyit kell tennie, hogy összekeveri a kókuszolajat 3 teáskanál citromlével, aztán vigye fel a hajára és masszírozza bele erőteljesen. Hagyja fent ezt a pakolást körülbelül egy órán át, majd mossa ki azzal a samponnal amelyet használ. Azt is tudnia kell, hogyha a kókuszolajat több hétig is használja, akkor a korpásodástól is örökre megszabadulhat. Ha pedig összekeveri a kókuszolajat langyos vízzel és ricinusolajjal, akkor meg fog lepődni a kiváló eredményeken. Érdemes tehát kipróbálni ezt a házi-készítésű pakolást, aminek elkészítése rendkívül olcsó és kifejezetten hatásos is ha ősz hajszálakról van szó. Ha ön is visszanyerné hajának eredeti színét, akkor próbálja ki a kókuszolaj és a citromlé keverékét még ma!