A Himalája só egészséges

Bár a sóról, csakis rossz és negatív dolgokat hallhatunk, viszont ez közül is találni olyan típust, mely nemcsak, hogy nincs rossz hatással szervezetünkre, de még egészséges is. A Himalája só egészséges, egy lúgosító só, sokan az élet sójának is nevezik.

[wp_ad_camp_1]

Ez a hagyományos ételízesítővel ellentétben tiszta, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. 84féle ásványi anyag és nyomelem található benne, mint például a jód. Ez a só teljesen tiszta, szennyeződést nem tartalmaz. Keletkezésének körülményeinek és összetétele miatt egyedülálló színvilággal rendelkezik. Legtöbbször pirosas vagy rózsaszín színű, egyes kristályok lehetnek áttetszőek, vagy fehérek. Használhatjuk főzéshez, illetve fürdővízhez is hozzáadhatjuk, és így élvezhetjük gyógyhatásait. Bár régen a luxuscikkek közé tartozott, viszont mára már megfizethető áron elérhető az átlagember számára is. Ajánlatos a kősó és a tengeri só helyettesítőjeként használni. A Himalája só só-lámpa formájában is létezik, belsejében egy izzólámpával vagy gyertyával kapható.

Himalája só

Himalája só

Ha a főzéshez vagy sütéshez alkalmazzuk a Himalája sót, gondoskodunk arról, hogy egészségesebbé tegyük mindennapi ételeinket. Ez nem csak egy tévhit, vagy legenda, hanem egy tudományosan igazolt tény. Sokkal egészségesebb, mint a konyhai só. Érdemes mindig otthonunkban tartani, mivel ez külsőleg és belsőleg való használatával egyaránt kifejti hatását. Lúgosító hatással bír, így az elsavasodott szervezetünkre nagyon jótékony hatással lehet. Használatával hozzájárulhatunk az immunrendszerünk erősítéséhez. Akik fáradtak, vagy gyakran kimerültek, főleg a stresszes napok miatt, akkor nekik mindenképp ajánlatos egy Himalája sós-fürdővizet venni. Tégy illóolajat, és Himalája sót egy meleg fürdőbe, feküdj bele, és élvezd a nyugtató hatását.