A használt teafiltert és a kávézaccot is felhasználhatod még

Szinte hihetetlen, de még a használt teafiltert is újra lehet hasznosítani egy háztartásban, méghozzá nem is akár hogy. Éppen ezért, ha Te is szereted a teát és gyakran fogyasztod is, akkor jobb, ha nem dobod azonnal a kukába a filtert, hanem élsz a további lehetőségekkel. Most adunk pár ötletet, hogy még miként is lehet a filtert hasznosítani a teafőzésen kívül.

[wp_ad_camp_1]

Először is a teafilter és a kávézacc is hasznos lehet a főzés utáni szagok eltüntetésére a kézről. A teafilter és a zacc ugyanis kiváló szagtalanító, sőt a kézzel egyenesen csodát művel, ha fokhagymát, hagymát, vagy halat pucoltál előzőleg. A főzés befejezte után egyszerűen csak dörzsöld át a teafilterekkel kezeid, majd moss kezet szappannal és langyos vízzel.

A bútorok, és a parkett fényesítése szintén megoldható a segítségével. Ha tehát természetes módszerrel szeretnéd tisztán és persze fényesen tartani a padlót vagy a fa bútorzatot otthonodban, akkor megoldás a teafilter! A kétszer kifőzött teában ugyanis megtalálható az úgynevezett tanin, ami extra fényt ad a bútornak és fadekorációknak. A bútorok tisztítása során végső simításként négy liter fövő vízbe kell öt-tíz használt teafiltert tenni. Ezek után egyszerűen csak töröld át a bútorokat az így kapott teával átitatott  ronggyal.

Használt teafilter

Használt teafilter

A fazekak zsírtalanítása minden erőfeszítés nélkül gyorsan megoldható, ha átdörzsölöd őket kávézaccal, egy drótszivacs segítségével. A zacc nem csupán zsírtalanít, de az apró szemcséknek hála eltávolítják az edényekről a ráragadt ételmaradékot is, felesleges kemikália használata nélkül.

Nem csak odabent, de még kint is hasznát tudod venni a kávézaccnak, hiszen a kártevő bogarak ellen is hatékonyan alkalmazható. Nem tehát kell feltétlen rovarirtóval eltüntetni az élősködőket, a kávézacc erre természetbarát megoldást kínál. Egyszerűen csak szórd el a növények köré, és máris távol maradnak a csigák, hangyák és más kártékony betolakodók is, de még a macska is messze elkerüli a toalettnek használt virágcserepeket.