A fogyókúra alapszabályai

Nincs egy ember a Földön, aki azt mondja, hogy még nem volt egy pillanat az életében, amikor a tükörbe nézve elégedetlen volt magával. Bizony mindannyiunkkal megesik, hogy rá állunk a mérlegre és az odébb billen, mint vártuk.

A legtöbben ilyenkor kétségbeesve próbálkoznak mindent bevetni a felesleges kilók eltüntetéséért. Egyesek a fogyókúrás tablettákra esküsznek, míg mások a mozgásra és egészséges táplálkozásra. Mindkét lehetséges támpontot megközelítjük.

Sajnos a különböző tabletták és kapszulák között nagyon nehéz kiszűrni a hamisítványt, pedig erre nagy szükség lenne, hisz minden évben van egy-egy áldozat, akinél visszafordíthatatlan szervi károsodást okoznak ezek a gyógyszerek. Amellett, hogy drágák, lehet, hogy többet ártunk szedésükkel, mint amennyit használunk.

Fogyókúra

Fogyókúra

A mozgás és egészséges táplálkozás egészen más kategória. Itt nem dukál a pénz, csak az akaraterő és kitartás. Azt meg ugye, nem lehet megvásárolni. Apró lépésekkel kell kezdeni. Minden nap egy kis séta a közeli erdőben, és napról-napra emelni a teljesítendő távot, kocogni, futni, biciklizni, úszni. Olyan sportot kell választani magunknak, amiben örömöt találunk és élvezettel csináljuk. A titok a rendszerességben van. Ne hagyjuk, hogy a lustaság fölénk kerekedjen!

És ha emellé még társul az, hogy odafigyelünk az étkezésünkre, akkor nyert ügyünk van. Érdemes kerülnünk a nehéz, zsíros ételeket. Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, halat, fehérhúsokat és teljes kiőrlésű termékeket.

Fontos, hogy ne essünk túlzásokba se, bármelyik módszert válasszuk. Csak szép fokozatosan, és a türelem, rózsát terem.