A fluormentes + SLS mentes fogkrém előnyei

A fogak egészségére érdemes már gyermekkortól odafigyelni, hiszen szájápolási szokásaink és a fogorvoshoz fűződő viszonyunk ekkor alakul ki. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy sosincs késő akár a korábbi hibákat jóvátenni és gondoskodni a vonzó mosoly megteremtéséről. Napjainkban rendkívül sokféle megoldás létezik akár a fogpótlásra is. De tudta, hogy a fluormentes fogkrémekkel is sokat tehet általános egészsége érdekében?

A fluormentes  + SLS mentes fogkrém előnyei nem csak a fogak állapotán mutatkoznak meg, hanem segítségével számos egészségi kockázatot is kiküszöbölhetünk. A fluor szervezetben való jelenléte ugyanis zavarja a kollagén szintézist, ami főként bőrbetegségekkel mutatkozik meg. A gyermekeknél gyakran tapasztalható hiperaktivitás hátterében is állhat a fluoridot tartalmazó fogkrém rendszeres használata, de hasonlóképpen ehhez, letargiát is okozhat az. A kutatások bebizonyították, hogy egyes izom rendellenességek és az alacsonyabb IQ is visszavezethetőek a fluorid káros hatásaira. Az ízületi gyulladások nem csak nagy testsúly vagy például idős kor esetén alakulhatnak ki, hanem szintén a fluorid jelenlétével egyidejűleg tapasztalhatóak.

Fogkrém

Fogkrém

Az általános közérzet és a testsúly alakulása mind hatással vannak arra, hogy miként érezzük magunkat a mindennapokban. Ennek megfelelően érdemes odafigyelni a pajzsmirigy és az immunrendszer működésére is. Táplálkozási és életmódbeli szokásainkon túl figyelmet érdemel a használt fogkrém minősége és a benne megtalálható alapanyagok is. A fluoridmentes fogkrém kiválóan alkalmas a fogak épségének megőrzésére, és használatával nem kockáztatjuk egyéb betegségek kialakulását sem. Védi a fogínyt, megakadályozza a lepedék képződését és a fehér fogakról is gondoskodik a készítmény.