A fehérbor jótékony hatásai

Mint tudjuk a fehérbort szőlőszemekből állítják elő, melyek nagyon sok hasznos antioxidánst tartalmaznak. Ezek pedig számos jótékony hatással rendelkeznek. Érdemes azért elmondani, hogy a vörösborba több jótékony hatóanyag került, ezért is nevezzük szuperegészséges nedűnek.

Ám a fehérbor sem sokkal marad el. A kutatások szerint a vörösborban és a grapefruitban is több antioxidáns található meg, mint a fehérborban, ám a hatásfokuk ugyanaz. Ezt számos kutatás alátámasztja, minthogy azt is, hogy a sejtjeink és az egészségünk védelmére nagyon alkalmas lehet a rendszeres fehérbor fogyasztás. Immáron több kutatással is találkozhatunk mi szerint, ha hosszútávon rendszeresen fogyasztunk fehérbort, akkor a különféle tüdőbetegségeket nagyban elkerülhetjük. Illetve érdemes még megemlíteni, hogy a mellrák kialakulásának a megakadályozásában is az élen jár. Mindezek mellett nagyon hasznos tápanyagforrásnak bizonyul, hiszen a fehérbor tartalmazz foszfort, káliumot és kis mennyiségben fluoridot is tartalmazz.

Fehérbor

Fehérbor

Egy pohár fehérbor elfogyasztásával kb. 80-100 kalóriát vihetünk be a szervezetünkbe. Ez annak függvényében változhat, hogy minél édesebb egy fehérbor annál magasabb lesz a kalóriaszintje. Persze itt érdemes megemlíteni, hogy minden esetben a minőségi borok fogyasztását ajánljuk, hiszen az olcsó minőségtelen bornak nevezte italok sokkal többet árthatnak, mint amennyit javíthatnak a szervezetünk állapotán. Illetve még azt is fontos szem előtt tartani, hogy nagyon sok minden befolyásolhatja ezeknek az egészségügyi hatásoknak az alakulását. Vagyis rengeteg mindentől függhet az, hogy az elfogyasztott fehérbor mennyi időn belül fejti ki a jótékony hatását, illetve kifejti-e azt. Egy biztos, válasszunk minőségi borokat az egészségünk megőrzéséért.