A csodálatos Patagónia

Valószínűleg sokan hallottak már Patagóniáról, hisz egy olyan helyről beszélünk, amelyet semmilyen más területtel nem lehet összehasonlítani. Patagónia egy földrajzi légió, amely Dél-Amerika legdélebbi részén helyezkedik el, Argentína és Chile területein.

Területe meghaladja az egymillió négyzetkilométert, és körülbelül akkora lehet mint háromszor Németország. Ezen az óriási területen azonban körülbelül csak kétmillió ember él. Déli és nyugati részeit az Andok borítják, keleti részén azonban alföldek és fennsíkok húzódnak. Az Andoktól keletre, Patagónia a Colorado, és a Neuquén folyóktól délre terül el. Az Andoktól keletre, illetve Patagónia keleti részéhez Rio Negro, Neuquén, Chubvut, Tierra del Fuego és Santa Cruz tartományok tartoznak. Ezek mellett pedig Buenos Aires, Mendoza, és La Pampa tartományok déli csücskei. Los Lagos régió déli része, valamint Aisén és Magallanes régiók tartoznak a chilei részhez.

Patagónia

Patagónia

A terület neve a patagón szóból származik, és ezt a kifejezést Magellán használta először a vidék őslakosaira, akikről úgy tartották, hogy óriások. Annyiban van ebben igazság, hogy a patagónok valóban nagy termetűek voltak az akkori spanyol emberekhez képest, azonban semmiképp nem voltak óriások. Patagóniában rengeteg a látnivaló, a csodálatos hófödte csúcsok és gleccserek, valamint a kristályos folyók és esőerdők. A páratlan vad, extrém és szinte teljesen érintetlen táj semmihez sem hasonlítható a világon. Itt található a világ harmadik legnagyobb ivóvíz tartaléka, a harminc kilométer hosszú jégmező, a Perito Moreno-gleccser, amit leginkább hajóval érdemes közelebbről is megfigyelni. Akinek lehetősége van rá, mindenképp látogasson el Patagóniába, ahol rengeteg szabadtéri programban vehet részt, túrázhat, síelhet, raftingozhat, sziklát mászhat, stb.