A csodálatos Krk-sziget

Krk, Horvátország legnagyobb és legnépesebb szigete Budapestről 520 km autózás után érhető el. Ez a Magyarországhoz legközelebb fekvő horvát sziget. A magyar turisták körében az egyik legnépszerűbb horvátországi nyaralási célpont. Még mielőtt a szigetre érünk, már hatalmas élményt nyújt csupán a szigetre vezető 1430 m hosszú betonhídon való átjutás. Érdekesség, hogy, mint említettük, Krk Horvátország legnagyobb szigete – de Cres is! A két sziget területe pontosan megegyezik.

A sziget egyik legszebb városa Baska. A Vela Plaza, mely a világ egyik legszebb strandja, és további strandjai mellett arról is híres, hogy innen származik a horvát nyelv legrégebbi írásos emléke. A legnépszerűbb város a nyaralók körében, itt zsúfoltságra lehet felkészülni a főszezonban. A sziget fővárosának, az azonos nevű Krknek nevezetessége katedrálisa, valamint a Frangepán-vár. Malinska a sziget éjszakai életének központja, a fiataloknak ezen a településen érdemes szállást keresniük a szigeten belül. Stara Baska pedig pont az ellentéte: egy csendes, nem annyira zsúfolt, romlatlan, érintetlen falu, és egyszerűen gyönyörű. Ha valaki nem is itt száll meg, érdemes ide kirándulni. Punat, Silo és Vrbnik is mind-mind népszerű helyeknek számítanak a Krk-szigeten, melyeken szintén érdemes szállást nézni. A Krk-sziget egyik nagy előnye, hogy nagysága, sok települése miatt a kirándulásra is lehetőséget ad, és akár minden nap más strandon fürödhetünk!

Krk-sziget

Krk-sziget

A szigeten lehetőség van búvárkodásra, az árnyékról pedig a buja növényzet gondoskodik – ez Horvátország egyik legzöldebb szigete.

A szigetről számos további információkat kaphatunk, szállást kereshetünk, és rengeteg hozzászólást  elolvashatunk az Utazás nyaralás info Krk-sziget oldalán.

Mindent összefoglalva, a Krk-sziget remek választás lehet mindenkinek, aki egy horvát szigeten szeretne nyaralni. Közel van, szép, és változatos is – a szigeten belül mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő nyaralóhelyet. Egyesek számára hátrány lehet, hogy nem igazán jellemzőek itt a homokos partok, mindössze Malinskán, egy kis részen van homok.