A Cola megdöbbentő káros hatásai

Napjainkban számtalan élelmiszer, gyors kaja, üdítőital vásárolható meg a boltokban és nagyon sok közülük olyan anyagokat tartalmaz, amik káros hatással vannak a szervezetre és egyesek közülük akár még függőséget is okozat. Ezért fontos tudnunk, hogy egyes termékek miért károsak a szervezetre.

A Cola az egyik legnépszerűbb üdítőital a piacon és rengeteg aggasztó hír került napvilágra az elmúlt évek során a colával kapcsolatosan. Mint minden más fehér cukros üdítőital, úgy a cola is hizlal. A Coca Cola több terméke is megjelent a boltokban, köztük a Cola light is, amely a többi termékkel ellentétben nem tartalmaz annyi kalóriát ugyan, de van benne egy úgynevezett aszpartam nevű összetevő, amely tulajdonképpen egy idegméreg és hosszú távon fogyasztva komoly betegségeket okozhat. Egy nagyon veszélyes anyagról van szó, amely a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik. Számos kutatás és tapasztalatok is egyértelműen kimutatták, hogy mérgező és betegségeket idéz elő. Nehéz elhinni, azonban több mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának, mint például a migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, szemfájdalom, látászavarok, álmatlanság, remegés, ingerlékenység, hasfájás, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, túlzott szomjúság stb.

Cola

Cola

Hazánkban és szinte mindenhol a világban a cola az egyik legkedveltebb üdítőital és inkább koffeintartalma miatt fogyasztják, amely függőséget eredményez. Sajnos számos példa van arra, hogy valaki rászokik a naponkénti cola fogyasztásra és bizony nagy erőfeszítések árán sikerül erről leszokni, akárcsak bármely más élvezeti cikkről. A koffein hatása leginkábba központi idegrendszerben jelentkezik, ami kezdetben nyugtalanságot eredményez, majd következik az idegesség, a krónikus kimerültség, az álmatlanság és az energiahiány.