A biztosítást le is lehet mondani! De hogyan és mikor?

Bármennyire is várjuk a nyaralást sajnos adódhat olyan váratlan, sajnálatos esemény, amely teljesen meghiúsítja az utazásunkat. Ilyen esetben használhatjuk a sztornó biztosítás adta lehetőségeket, melyet még akkor is igénybe tudunk venni, ha a pihenésünket már megkezdtük, de azt egy pár nap után meg kell szakítanunk.

Az útlemondási biztosítást természetesen mindig akkor kell megkötni, amikor lefoglaljuk az adott utazási lehetőséget, ugyanis ha csak később élünk csak ezzel, akkor a biztosítás csak annak megkötését követő tizedik nap után lép életbe.

A nyaralás lefoglalásának és annak kezdetének dátuma között nem telik el legalább 30 nap, akkor mindig az utazás foglalásakor kell megkötnünk a storno biztosítás szolgáltatást! Fontos persze tudni, hogy pontosan mit is jelent az utazásképtelenség fogalma, mikor is lehet élni a storno biztosítás adta lehetőségekkel.

Biztosítás

Biztosítás

A sztornó biztosítás a biztosított megbetegedése, balesete, elhalálozása, lakásának kirablása illetve munkanélkülivé válása esetén érvényesíthető. Csak a felsorolt események által válik az adott személy az utazásra képtelenné, de természetesen a szükséges igazoló dokumentumok benyújtása itt is szükséges. A storno biztosítás az utazási iroda számára befizetett út összegét téríti meg a biztosítottak számára. Ezáltal senkit nem érhet kár, ha megfelel az utazásképtelenség fogalma alatt felsorolt bármely kitételnek. Érdemes tudni, hogy kártérítést a sztornó biztosítás keretében az igazolások benyújtása utáni két héten belül kapja meg az igénylő.

Összességében elmondható, hogy mindenképp érdemes storno biztosítást kötni, hiszen ennek a biztosításnak mértéke egészen elenyésző ahhoz képest, hogy egyébként mennyit fizettünk ki az egész utazásra. Ma már könnyedén, online is megköthető az ilyen jellegű biztosítás a legtöbb biztosító társaságnál.