A 30as éveidben jársz? Erre figyelj oda!

A 20as évek útkeresései után a 30as évek általában a megállapodásról, a függetlenség megteremtéséről szólnak. Ebben az időszakban többségében a munka és sokak életében már a saját a család játssza a főszerepet. Vajon mik azok a hibák, melyeket ebben az életkorban a legtöbben elkövetnek?

Amint egyre erősebbé válik a hétköznapok rutinja, az álmok valóra váltása annál inkább háttérbe szorul. Különösen igaz ez a munkára, hiszen a 20as évek végén leginkább kényszerűségből elvállalt állásból észrevétlenül karrier lesz, miközben az eredeti tervek csupán néhány évre szóltak. A 30asok a biztonságra törekszenek ebből a szempontból is és inkább ragaszkodnak a biztos havi fizetéshez, mintsem a hivatásról korábban elképzelt terveiket igyekeznének megvalósítani.

30as hölgy

30as hölgy

Hogy ne csak dolgozzanak, hanem szenteljenek időt a családnak, a barátoknak, élményeknek is, gyakran sokadrangú a 30asok életében. Pedig a fiatalság hamar elillan, ezért mindent a munka mögé rangsorolni igazán nagy, ám annál gyakoribb hiba. Ebben az életkorban még az egészségre sem fektetnek különösebb hangsúlyt a legtöbben, ennek viszont később nem is olyan soká nagy kárát láthatják. A mozgás örömére rálelni fiatal korban érdemes, hogy később megszokottá váljon a rendszeres edzés.

A 30as éveiket taposók általában olyan távolinak látják a nyugdíjas éveket, hogy pénzügyi szempontból sem terveznek előre. Sokan, amit megkeresnek, el is költik vagy a félretett pénzükhöz is rendszeresen hozzányúlnak. Az időskori biztonság megalapozását azonban nem lehet elég korán elkezdeni.