A 2019-es év karácsony trendjei

Évről évre megfigyelhetjük, hogy nagyon sokat változik a divat, amely nem csak a ruházati cikkekre és a cipőkre érvényes. De változásokat észlelhetünk a bútorokon, a dekorációs elemeknél és még a karácsonyfáknál is.

Míg 10-15 évvel ezelőtt a minél színesebb fenyők voltak a menők, mára már a különböző színek váltják egymást. Ám nem csak a színek között, de a már a különböző stílus vonalak között is válogathatunk. Mi most megmutatunk párat. Az első és talán a legtöbb otthonban megtalálható a klasszikus irány, melyben az arany és a piros árnyalatok becsempészésével próbálnak meghittséget és melegséget csempészni az ádventi forgatagba. Erre az irányvonalra még jellemző a sötét fa tónusai és a szőrmés textúrák. Illetve ezeken az elemeken felül még megfigyelhetünk díszes gyertyatartókat, különleges hógömböket és érdekességeket. Egyre jobban elterjed az elegáns vonal, melynek a legnagyobb jellemzője a fehér szín. Továbbá meg kell még említeni a metálos színeket is, mint pl. arany, ezüst vagy éppen a bronz.

Karácsony 2019

Karácsony 2019

A leggyakoribb elemek üvegből, gyöngyökből és világos színű fából készülnek. Ebben a stílusban nagyon jót mutatnak még a légies angyalkák, különleges fenyőfák, ősz szakállú vidám kis figurák. Amelyek kicsit megtörhetik az elegancia komolyságát és vidámságot visznek bele. Azok számára, akik szeretik a hófödte természet látványát, nekik különösen kedvez a havas stílus, melyben rengeteg kiegészítőt találunk, melyek ezt jellemezve készülnek. A legjellemzőbb figurái a fehér fenyők, rozsdamentes acélból készült elemek, illetve megfigyelhetjük még a különféle tollakkal díszített kellékeket is. Ebben a stílusban sokkal inkább találkozhatunk ezüstös jegyekkel, ugyanis az arany az már sokkal melegebb árnyalat és az nem passzol az összképbe.