5 mozifilm, melyet még idén látnod kell!

Dermesztő mélység (The Deep): Ez a film röviden a csodáról szól, avagy arról, hogy egy férfi miként is menekülhetett meg a haláltól karmából. Az történt ugyanis, hogy egy szörnyű baleset miatt elsüllyedt egy izlandi halászhajó, a legénység tagjai pedig egy kivételével mind meghaltak. Az az érdekes, hogy a film igaz történeten alapszik. A dermesztő, rettentő fagyos vízben hat órát töltött a főhős, és nem halt meg. Hogyan tudta túlélni? Létezik csoda?

Phillips kapitány (Captain Phillips): A film alaptörténete, hogy kalózok támadják meg a segélyt szállító Maersk Alabama teherhajót. A legénység persze elbújik, de a kapitány nem, sőt, túsznak ajánlkozik, védve így az embereit. Eközben az áldozatok várják a segítséget. Egy igazi izgalmas amerikai filmdráma.

Phillips kapitány

Phillips kapitány

Végjáték (Ender’s Game): Ismét egy film a földönkívüliekről. A film ugyanis arról szól, hogy az emberiséget elpusztítani vágyó földönkívüliek ellen egy fiatalokból álló csapatot készítenek fel. A sereg tagjai között van a kivételes adottságú Ender Wiggin, akiből kegyetlen katonát akarnak faragni. Bestseller alapján készült tipikus amerikai sci-fi.

Eltitkolt életek (The Hidden Child): A főhős írónő szülei meghalnak egy tragikus balesetben, de kiderül, hogy van egy féltestvére, ám rejtélyesen az új rokon is életét veszíti. A nő nyomozásba kezd, tudni akarja a családi titkot, de ennek nem mindenki örül. Egy izgalmasnak tűnő svéd thrillerről van szó.

A jogász (The Counselor): Aki gyorsan sok pénzt akar, annak bizony számolnia kell a rosszal is. Egy ügyvéd, akit Michael Fassbender alakít, új életet akar a párjával, de ehhez az anyagi alapot nem tisztességesen akarja megszerezni. Kábítószert akar csempészni az országba, mely legalább húszmillió dollárt ér. A szállítmány viszont eltűnik, az üzletfél pedig csalódott lesz, hiszen sokat bukott. A jogász, a társai, és a párja életes is veszélybe kerül.