5 kihagyhatatlan búvárparadicsom a búvárkodás szerelmeseinek

A Maldív-szigetek idővel az emelkedő vízszint hatására el fognak tűnik a szemünk elől, de addig is gyönyörködhetünk a több, mint ezer korallszigetben. Nem is véletlenül az egyik legnépszerűbb búvár turistacélpont a szigetvilág. A csodás környezetben történő kikapcsolódáson felül a terület a búvárkodásra alkalmas a leginkább.

[wp_ad_camp_1]

A Zöld-sziget egy olyan korallzátony ami Ausztráliában található és ami a kontinens egyik legcsodásabb búvárparadicsoma. A szigetre jellemző a tiszta, hófehér homokos partvonal, a kókuszpálmák sokasága és persze a teknősök látványa. Utóbbiakat szerencsére természetes élőhelyükön, avagy a vízben úszva is megfigyelhetjük búvárkodás közben.

Az Aitutaki szigetcsoport egyik fele vulkáni tevékenység hatására született, amíg a másik fele a korallzátonyok folytonos egymásra épülésének köszönhető. A különleges növény- és állatvilág így adott. Másik nagy előnye a szigetcsoportnak, hogy egy meglehetősen nehezen elérhető turistacélpont, ami miatt az oda látogatók a nyugalmat és az egyedülállóság érzését is megkapják.

Búvárkodás

Búvárkodás

Rangiroa búvárparadicsom a Francia-Polinéziai Tuamotu-szigetcsoporthoz tartozik. Adott a meseszerűen áttetsző kék víz, az érintetlen tengeri élővilág, ami miatt az egyik legnépszerűbb búvár célpont a világon, bár az itt történő merülés nem ajánlott kezdőknek, ugyanis meglehetősen erős áramlatok jellemzőek a területre. A tapasztaltabbak búvárok számára viszont lenyűgöző élményt nyújt Rangiora.

A Similan-szigeteket, avagy a Thaiföldön található szigeteket már messziről szemlélve is lenyűgözőnek fogjuk találni. A környezetet hatalmas gránitsziklák tarkítják, melyek közül itt – ott kikandikálnak az egzotikus növényzet legjellemzőbb fajtái. A sziklák természetesen a víz alatt is folytatódnak, csak nem csupaszon, hanem korallokkal borítva, ami a búrok számára felettébb vonzó.