5 hatékony házi módszer a szúnyogok ellen!

Ahogy megjelenik a jó idő, úgy jönnek az olyan bosszantó rovarok is, mint a szúnyogok. Természetesen a leghatékonyabb módszer ellenük a szúnyogirtás a különféle vegyszerekkel, ám léteznek olyan otthoni, természetes praktikák is, amelyekkel úgyszintén sok kellemetlenségtől menthetjük meg magunkat és környezetünket.

A citromfű illata bár számunkra igazán kellemes, a szúnyogokat elriasztja, éppen ezért, ha van virágos kertünk, akkor mindenképp érdemes ott néhány citromfüvet nevelni, ha pedig nincs kert, akkor az ablakba, egy kis cserépben is megfelelő lehet az alkalmazása és emellett még jól is mutat.

A kakassarkantyú egy kámfor illatú gyógynövény, melynek másik neve nem véletlenül szúnyogriasztó növény. Ha ezt a növényt az ablakpárkányon tartjuk távol tartja a szúnyogokat. Másik előnye, hogy nyár közepétől egészen az ősz elejéig virágzik, így ideális megoldás a szúnyogszezon végére.

A citrom ugyancsak hatékony, mint a citromfű, hiszen a szúnyogok semmit sem szeretnek, ami citromos. Ezért egy igazán ideális és természetes megoldás lehet, ha például citromos illóolajat cseppentünk és párologtatunk a szobában a szúnyog szezon idején. Létezik emellett olyan muskátli is, aminek citromos illatú a levele, ami így szintén jó megoldás lehet a szúnyogok ellen.

Szúnyog

Szúnyog

Az ecet illatát ugyancsak nem szeretik a kis vérszívók, ezért egy kis tálkába érdemes egy keveset önteni és azt kitenni például az ablakba. Persze az erős szag miatt inkább csak akkor alkalmazzuk ezt a módszert, amikor egy jó ideig nem tartózkodunk a szobában. Érdemes még tudni, hogy az ecet hígítva ráadásul a szúnyogcsípést is remekül enyhíti.

A fokhagyma számtalan jótékony hatása ismeretes, univerzális segítség az egész családnak. Ha nem akarjuk érezni erős szakát, akkor bevehetjük kapszula formájában is, de ételbe keverve, hagyományos felhasználással is képes elűzni a szúnyogokat a közelünkből. Ez az egyik legjobb módszer, amikor szabad levegőn tartózkodunk!