3 utazós filmek, melyet látni kell!

Az utazós filmek, avagy a roadmovie-k a filmművészet egy igazán különleges, izgalmas műfaját képviselik, melyek egyre inkább kezdenek teret hódítani maguknak. Már számos sikerfilm készült ebben a műfajban, melyt érdemes megnézni, mely a legtöbb emberben felcsigázza a legelemibb ösztönöket, mint például a szabadságvágy.

Az út című roadmovie Cormac McCarthy Pulitzer-díjas író, azonos című regénye alapján készült 2009-ben. A történet helyszíne az apokalipszis utáni amerikai kontinens. A főszereplő egy apa-fia páros, akik a kietlen tájat járják. A Föld lakói éheznek és kannibalizmusra kényszerülnek, így főhőseink állandó veszélynek vannak kitéve. A film egy olyan elgondolkoztató alkotás, mely a roadmovie-k legjobbja közé tartozik.

Félelem és reszketés Las Vegasban

Félelem és reszketés Las Vegasban

A másik érdekes filmkülönlegesség a Félelem és reszketés Las Vegasban című film, mely Hunter S. Thompson regénye alapján készült. Egy egészen sajátos roadmovie-ról van szó, mely a hetvenes évek Amerikájában játszódik. A főszereplő itt egy sportriporter és barátja. Duke és Dr.Gonzo Nevada sivatagjába, egy motorversenyre igyekszik, viszont útjuk alatt Las Vegasban kötnek ki és különféle pszichedelikák hatása alatt teljesen felforgatják a kaszinóváros életét.

Az Út a vadonba ugyancsak könyvadaptáció alapján készül utazós film. A könyvet Jon Krakauer írta, filmet pedig Sean Penn hozta vászonra 2007-ben. A főszerepet Emile Hirsch kapta. A történet középpontjában egy fiatal fiú szerepel, aki előtt sikeres karrier áll, Ő azonban ehelyett az ismeretlen vadont választja, inkább utazni indul. Pénzét és addigi életét maga mögött hagyva bejárja szinte egész Amerikát, s közben végig igazolja a mondást, miszerint „az út fontos, és nem a cél”. A film már magában is egy igazi remekmű, de emellett még olyan gondolatokat is felszínre hoz, mely a legtöbb ember fejében már biztosan megfordult.